Britisk centralbankleder advarer om ekstra arbejdsbyrde efter brexit

Den britiske centralbank, Bank of England, kan se frem til en hel del ekstra arbejde i forbindelse med brexit.
London | Foto: /ritzau/Thomas Borberg
London | Foto: /ritzau/Thomas Borberg
AF RITZAU FINANS

Storbritanniens beslutning om at trække sig fra Den Europæiske Union - brexit - medfører et øget arbejdspres for den britiske centralbank, Bank of England, og den kan se sig nødsaget til at tage hårde prioriteringsbeslutninger fremover.

Det øgede arbejdspres vil særligt tære på ressourcerne hos centralbankens finansielle regulerende enhed, Prudential Regulation Authority (PRA), skriver enhedens ledende medarbejder, Sam Woods, ifølge Bloomberg.

"Autoriseringen og det igangværende tilsyn med et betydeligt antal firmaer yderligere vil sandsynligvis lægge en ekstra byrde på PRA's ressourcer."

"Det er vores opgave at håndtere denne byrde, men vi må måske tage nogle vanskelige prioriteringsbeslutninger for at imødekomme det," skriver Sam Woods ifølge Bloomberg til et spørgsmål om, hvordan banker og forsikringsselskaber forbereder sig på Storbritannien udtræden af EU.

PRA's ekstra arbejdsbyrde bunder ifølge Bloomberg News i høj grad i, at enheden vil overtage autoriserings- og tilsynsopgaver med virksomheder, der i øjeblikket driver forretning i Storbritannien. Det sker, fordi nogle regler, der vil ophøre ved et endeligt brexit, lige nu betyder, at ansvaret for udenlandske selskaber i stedet primært ligger hos tilsynet i hjemlandet.

Svaret kommer, i forlængelse af at Nicky Morgan, der er formand for finanskomitéen i det britiske parlament, har bedt centralbankens viceguvernør om at vurdere, hvilken overgangsplan der vil være nødvendig, når Storbritannien trækker sig fra unionen.

I svaret opfordrer Sam Woods beslutningstagerne til at tillade en implementeringsperiode, så de finansielle virksomheder har tid til at indrette sig efter konsekvenserne af et brexit. Bekymringen er, at det kan udgøre en risiko for den finansielle stabilitet, hvis alle virksomheder fører deres beredskabsplaner ud i livet på samme tid.

Ifølge Bloomberg News har PRA-chefen indtil videre modtaget svar fra 401 selskaber - herunder 147 fra banker og 254 fra forsikringsselskaber - hvori de fortæller om detaljerne for deres planer i forbindelse med brexit.

I øjeblikket analyserer PRA detaljerne i selskabernes beredskabsplaner. De vil både blive undersøgt individuelt og som en helhed, og Bank of Englands syn på svarene vil blive offentliggjort i efteråret, fortæller Sam Woods.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også