FinansWatch

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Antallet af kvinder, der arbejder i ledende stillinger i finanssektoren, er stigende, og den udvikling ser ud til at fortsætte i de kommende år ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Det skriver Jyllands-Posten.

Tilbage i 2006 var 16 pct. af lederne i finanssektoren kvinder, mens andelen sidste år var steget til 25 pct. For yngre ledere i alderen 30 til 45 år udgør andelen af kvinder 28 pct.

"Finanssektoren har generelt haft en positiv og konstruktiv tilgang til at få flere kvinder i ledelse. Samtidig har der været en større skare af kvindelige kandidater til topposter at vælge mellem, fordi flere kvinder tager videregående uddannelser, så de har det teoretiske fundament, der kvalificerer dem til ledelse," siger Marianne Dissing, adm. direktør hos FA, til Jyllands-Posten.

Ifølge hende er der ikke behov for kvoter i finanssektoren, netop fordi hun ser, at det går den rigtige vej med ligestilling i topledelse, og kvoter vil betyde, at nogle havner i job, "de ikke er kvalificerede til, eller udelukkende bliver valgt til det på grund af deres køn."

 

Finanssektoren ældes: "Yngre kræfter kan godt være 52 år"

Klik på kortet: Så mange finansansatte har forladt din kommune

Finans-formand om jobdyk: Det har været et mareridt

Forsiden lige nu

Trygs overskud faldt i fjerde kvartal

Overskuddet hos forsikringskæmpen skrumper i fjerde kvartal og lander under analytikernes forventninger. Til gengæld kan aktionærerne glæde sig over ekstraordinært udbytte (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere