FinansWatch

Visa satser på kunstig intelligens til at forhindre kortsvindel

Kreditkortskæmpen har igennem længere tid forsøgt sig med kunstig intelligens til at bekæmpe kreditkortbedrageri.

Der svindles hvert år for milliarder af kroner med kreditkort. Alene i 2015 blev der på globalt plan fusket for 152,2 mia. kr. ud af samlede globale kredit- og debetkorttransaktioner på 218.230 mia. kr. Derfor forsøger kreditkortselskabet Visa sig nu med kunstig intelligens for at komme svindlen til livs.

Det fortalte Ellen Richey, næstformand i Visa-bestyrelsen, på topmødet i Davos ifølge Finans.

"Vi har valgt at sætte computere med kunstig intelligens ind på at afdække, om vi kan fange kreditkortbedrageri, før det gennemføres. For at kunne tage bedrageri i opløbet, skal computere med kunstig intelligens først arbejde med eksisterende sager for at opsamle de datamængder, der skal til for at se mønstre og adfærdsforløb, som kan give os et forvarsel om bedrageri," forklarede næstformanden med ansvar for risikovurdering og offentlighedspolitik.

Undersøgelser viser ifølge Finans, at niveauet af kreditkortsvindel kun forventes at stige frem mod 2020, hvorefter kunstig intelligens sammen med nye betalingsformer forventes at trække i den anden retning.

Mere fra FinansWatch

Antallet af forsikringsklager falder igen til lavt niveau

Efter et mindre skvulp i 2020 faldt antallet af klager over forsikrings- eller pensionsselskaber til Ankenævnet for Forsikring igen sidste år. Ifølge F&P er klageniveauet en konkurrenceparameter, som holder selskaberne på tæerne. I LB Forsikring kan man næsten ikke komme længere ned, mener skadedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs