FinansWatch

Kontant betaling om natten forventes snart afskaffet

Et krav til butikkerne om at modtage kontantbetaling om natten forventes at blive afskaffet senere på måneden. Det sker, når Erhvervsministeren på vegne af regeringen fremsætter nyt lovforslag.

Mønter og sedler kan blive fortid, når nyt lovforslag åbner op for lempelse af krav til butikkerne. | Foto: Ole Lind/ JP

Det skal fremover være valgfrit for butikker, hvorvidt betaling med kontanter kan foregå om natten.

Det er målet med et lovforslag, som erhvervsministeren vil fremsætte senere på måneden, hvor støtten fra Dansk Folkeparti sikrer politisk flertal i Folketinget.

Det skriver DR.dk.

"Vi foreslår konkret, at i perioden mellem 22 om aftenen og 6 om morgenen må man undlade at tage imod kontanter. Det giver en tryghed og sikkerhed i forhold til røverier og brutale overfald, så man slipper for at blive ødelagt resten af sit liv, fordi der er nogen, der har stået med en pistol eller en kniv lige i hovedet på én," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen fra de Konservative til DR.

Lovforslaget forventes vedtaget i løbet af 2017.

Støttepartiet, Dansk Folkeparti har ellers tidligere været imod forsøg med at lempe kravet. Det er særligt hensynet til de ældre og måske mindre kreditkort-entusiastiske, der vejer tungt. Men nu kalder partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby det for sund fornuft at have kontantfri betaling på døgnets skæve tidspunkter.

Dansk Folkeparti afviser fortsat at gøre det valgfrit for butikkerne, om de vil modtage kontanter i dagtimerne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs