FinansWatch

Nordea regner med at aflevere sin danske banklicens til januar

Nordea forventer at datterselskaberne i Danmark, Norge og Finland vil være lagt endeligt ind under det svenske moderselskab i januar 2017. 

Foto: Nordea/PR

Nordeas planer om at fusionere sine datterselskaber i Danmark, Norge og Finland ind i den svenske moderbank ventes at falde på plads i begyndelsen af 2017.

”Vores hensigt er at udføre fusionsplanen i begyndelsen af januar 2017. Ændringerne i den juridiske struktur afhænger blandt andet af lovgivningsmæssige godkendelser og et tilfredsstillende resultat af drøftelserne med de lokale myndigheder,” skriver koncernchef Casper von Koskull i dagens regnskabsmeddelse for første kvartal.

På Nordeas generalforsamling tidligere på året godkendte aktionærerne fusionsplanerne, og det resulterede i, at den svenske storbank i sidste måned sendte sin formelle fusionsansøgning til det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen.

Når fusionen er faldet på plads, vil det fremover være Finansinspektionen, der skal komme på tilsynsbesøg i Danmark. Dog vil det fortsat være det danske finanstilsyn, som har ansvaret for forbrugerspørgsmål i relation til Nordea i Danmark, ligesom det såkaldte systemiske risikoråd kan fastsætte regler, som Nordea også skal følge i Danmark.

Nordea sender officiel ansøgning om at fusionere datterbanker

Nordea advarer om mere tilsynskritik og nye påbud 

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs