Storbank dropper plan om højere udbytte

Selv om britiske Barclays øgede indtjeningen i andet kvartal, så har bestyrelsen droppet en plan om at hæve udbyttet.

Den britiske storbank Barclays tjente i andet kvartal knap 1,4 mia. pund, eller 14,6 mia. kr. Det var 91 pct. bedre end i første kvartal, og tre en halv gang bedre end de 391 mio. pund der blev tjent i andet kvartal sidste år.

Alligevel besluttede bestyrelsen, der for få dage siden fyrede bankens topchef, at fastholde udbyttet på 6,5 pence pr. aktie. Hidtil har planen været, på linje med Danske Bank, at udbetale 40 til 50 pct. af overskuddet som udbytte til aktionærerne.

Barclays tegnskab vidner endnu engang om voldsomme udgifter til bøder for forskellige ulovligheder, kompensation til kunder og andre lignende poster.

I andet kvartal blev der afsat yderligere 850 mio. pund til kompensation til britiske kunder. Det kommer oven i de lige knap 1,3 mia. pund der blev sat til side til kompensation i de fire foregående kvartaler. Kompensationen handler langt overvejende om en skandale som omfatter en lang række britiske banker, der under falske forudsætninger solgte forsikringer, der skulle sikre kundernes betalinger på lån, hvis de blev arbejdsløse eller på anden vis mistede deres indtægt.

Ud over "Payment Protection Insurance" skandalen har Barclays dog også været involveret i en række andre skandaler, først og fremmest om manipulation af dollarkursen. Det var en af grundene til fremgangen i forhold til andet kvartal sidste år, hvor der blev afsat 900 mio. pund til bødebetalinger. Så sent som i første kvartal blev der på den konto afsat yderligere 800 mio. pund.

Modsat kunne Barclays i andet kvartal i år notere en gevinst på 496 mio. pund relateret til aktiver overtaget fra den konkursramte amerikanske investeringsbank Lehman Brothers.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også