FinansWatch

Udbyder får bøde for manglende prospekt

Solenergi-investoren Obton får en bøde på 100.000 kr. for ikke at have udarbejdet et prospekt i forbindelse med et investeringsprojekt i Italien.

Investeringsselskabet Obton, der udbyder investeringer i solcelleprojekter, har fået en bøde på 100.000 kr. for ikke at have udarbejdet et prospekt til en investeringscase i Italien.

Ifølge loven behøver man ikke udarbejde prospekter til investerniger, hvor mindsteindskuddet er 400.000 kr. fordi disse projekter antages kun at tiltrække professionelle investorer.

Finanstilsyn politianmelder solenergi-investoren Obton 

Men i Obtons tilfælde var der flere investorer, som skød mindre end de krævede 400.000 kr. ind, og derfor burde der have været et prospekt, forklarer Finanstilsynet.

"Finanstilsynet vurderer imidlertid på baggrund af tegningsaftaler, ejerbøger m.v., at der reelt ikke har været en minimumstegning på 400.000 kr., eftersom fem investorer har tegnet aktier for mindre end mindstetegningen. Finanstilsynet vurderer endvidere, at de aktionærer, der har tegnet for mindre end 400.000 kr., ikke er omfattet af undtagelsen til prospektpligt for udbud rettet til færre end 100 personer. Udbuddet var derfor ikke undtaget prospektpligt," skrev Finanstilsynet i forbindelse med politianmeldelsen af Obton i marts.

Sagen er nu behandlet, og Obton har altså fået et administrativt bødeforlæg 100.000 kr.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs