FinansWatch

Danske klenodier vil udfordre bankerne på udlån

Penge fra Lego, William Demant og Bestseller skal skabe en konkurrent til de danske banker i forhold til finansiering af SMV-segmentet. Nordea-chef advarer indirekte mod projektet.

Foto: PR

Børsen skriver, at pengetankene bag Lego, Bestseller og William Demant er i fuld gang med et hemmeligt projekt, der til efteråret skal skabe en konkurrent til de danske pengeinstitutter, når det gælder lånefaciliteter til det danske SMV-segment.

Avisen skriver, at Kirkbi, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og William Demant Invest vil pulje individuelle lån i niveauet 10-100 mio. kr. og pakke dem ind i børsnoterede erhvervsobligationer. Det er så meningen, at pensionskasser kan investere i disse. Initiativet arbejder under navnet LEF, Langfristet Erhvervsfinansiering, og direktøren Frederik F. Dreyer-Nielsen rejser i disse uger rundt i landet for at orientere de relevante samarbejdspartnere om initiativet.

Det er dog Ulrik Trolle, der udtaler sig om projektet, han er fra selskabet Foun-ders, som er et fællesejet selskab af Kirkbi, William Demant Invest og Bestseller.

"Vi er så langt, at vi kan udbetale de første lån i andet halvår af 2014. Det, vi tilbyder, er finansiering til små og mellemstore virksomheder, som gerne vil have et bedre match mellem deres finansierings- og investeringshorisonter," siger Ulrik Trolle til Børsen.

Børsen har også talt med Nordea for at få deres syn på projektet, og her siger direktør Jørgen Høholt, der er ansvarlig for bankens allerstørste kunder, at kreditgivning er en disciplin "for voksne". Han peger på finanskrisen og de mange problemer i årene derefter som billedet på, hvor svært det er at kreditgive. Ifølge ham er det ikke bare at vurdere sikkerheder, men at kende virksomhederne, deres strategier og ledelser dybt forud for et samarbejde om kredittilsagn.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs