FinansWatch

"Der er noget galt i banksektoren"

Fremtidens finansieringsformer går i øjeblikket uden om bankerne i større og større omfang, og i sidste måned fik Danmark sit første crowfundede virksomhedslån. FinansWatch har talt med bagmændene bag Danmarks første peer to peer-lånere.

Foto: Colourbox

"Der er noget galt i banksektoren," siger Andreas Christensen over telefonen.

Mens hans læber sandsynligvis ikke er de eneste, den sætning er kommet over siden finanskrisens begyndelse, så er han blandt de få herhjemme, hvor ordene er blevet til mere end lyd. Små og mellemstore virksomheder skriger kreditklemme og likviditetskrise, og for Andreas Christensen og kollegerne hos Lendino er virksomhedernes søgen på alternative finansieringskanaler blevet anledningen til at bringe konceptet peer to peer funding til Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs