FinansWatch

Dam: For tidligt at sætte antal hoveder på synergierne

Jyske Bank-topchefen er spændt på investorernes dom i morgen. (Opdateret)

Foto: Schütt Henrik

Der er altid mange ubekendte i forbindelse med store fusioner, men en af de ting der normalvis ligger helt fast er, at fusioner er lig med afskedigelser af medarbejdere.

I tilfældet med Jyske Banks opkøb af BRF Kredit har parterne meldt ud, at man forventer årlige synergier til en værdi af 600 mio. kr.

”Koncernens mål er en forrentning af egenkapitalen før skat på 10-15% p.a. Når sammenlægningen er fuldt implementeret, forventes den at skabe mindst 600 mio. kr. i årlige synergier fordelt med ca. 300 mio. kr. på omkostninger og ca. 300 mio. kr. på indtjening, men hvor fordelingen mellem de to synergier kan afhænge af markedsforholdene,” står der i selskabsmeddelelsen.

De 300 mio. kr. der skal hentes i sparede omkostninger vil utvivlsomt komme til at betyde færre medarbejdere, men i timerne efter offentliggørelsen af nyheden vil Anders Dam ikke komme med et cirka-bud på, hvor mange mennesker der fremadrettet er brug for i den nyfusionerede enhed.

”Vi er ikke ret langt i forhold til at kigge på medarbejdersammensætningen. Men når de formelle godkendelser er faldet på plads, så kommer vi hurtigt frem til det. Men nu skal vi først informere medarbejderne, så skal vi i morgen se på, hvad investorerne siger. Det kan være, at vi får en benhård dom i morgen. Men vi skal heller ikke falde ned af stolen ud fra nogle kortvarige svingninger i kursen. I den kommende uge skal vi rundt i hele Europa og fortælle om det her. Vi håber, at de kan se perspektivet i det,” siger Anders Dam.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs