Saxo: Euroinvestor et af mange frasolgte projekter

Saxo Bank fortsætter med sikre skridt vejen tilbage til den oprindelige kerneforretning. Direktør nåede blot at sidde 12 dage for Euroinvestor. Han får en fremtidig rolle hos Saxo Bank.

Saxo Bank fortsætter med at trimme sin forretning og i dag var det så ejerskabet af Euroinvestor, der blev skippet afsted. Den store aktiepost er nu fortid i Tuborg Havn i Hellerup, hvor Saxo Banks hovedkvarter ligger, og den hidtidige bestyrelsesformand for Euroinvestor, Erik Bjørn Jensen, siger at frasalget skal ses i lyset af den nye og mere fokuserede strategi hos Saxo Bank.

”Vi skal tilbage til vores læst. Tilbage til vores kernekompetence. Siden Kim og Lars (Kim Fournais og Lars Seier Christensen Red.) kom retur, har vi solgt en række af vores udenomsprojekter fra. Det her er så endnu et i rækken. Nu går vi tilbage til det, som vi fokuserer på, og det vi er dygtige til,” siger chefen for indhold hos Saxo Bank, Erik Bjørn Jensen, til FinansWatch.

Men måske nogle af alle disse projekter I sælger fra godt kunne supplere jeres oprindelige kerneforretning med noget godt?

”Euroinvestor lå på communitydelen, hvor vi tænkte, at vi kunne opnå synergier ved at komme i tættere dialog med investorerne. Men vores primære kunder er jo traders. Det er vores hovedforretning,” siger han og forklarer, at skillelinjen mellem investorer og traders handler om dels de værdipapirer, man handler med – samt hyppigheden af handlerne. Saxo Banks kernekunder opererer i margin-markedet, hvor man handler eksempelvis derivater, CDF’er og andre finansielle produkter, hvor volatiliteten er høj og marginerne lave. Dem kalder Saxo Bank for tradere.

Skal være ærlig

Investorerne er de mere klassiske private aktieinvestorer, måske også kaldt day-tradere.

Så der var ikke den effekt i det, som I havde forventet?

”Nej, det var der ikke. Vi fulgte en specifik strategi, at hvis du har et community, så skal det være ærlig. Så skal ejeren ikke sidde tungt for enden af bordet og styre, hvad der diskuteres i det community, samt bestemme hvilken platform, der bruges. Du kan give nogle muligheder og så kan folk vælge det til eller fra. Så på Euroinvestor kunne folk handle på vores platform, men de kunne også handle via Nordnet, Danske Bank eller Nordea. Det er du bare nødt til, når du arbejder med et community, fordi brugerne gennemskuer hurtigt, om man holder hænderne langt væk fra det, eller om ejerne forsøger at manipulere,” siger Erik Bjørn Jensen, der siger, at Saxo Bank fra starten havde besluttet at Euroinvestor var ”hands-off”.

”Brugerne skulle operere, uden at vi blandede os,” siger han.

Men I havde vel troet på, at flere havde valgt jeres platform til?

”Ja.”

Hvorfor valgte de jer så ikke til?

”Vi kunne bare konstatere, at det ikke skete. Vores platform er meget rettet mod traders, ikke så meget mod investorer. Det er det, vi betragter som årsagen.”

Burde I ikke have vidst det fra starten af, inden I købte aktierne?

”Jo, det kan man sige, men vi mener selv, at vi har en platform, der gør alle interesserede i at trade. Vi håbede på, at nogle af disse investorer ville se mulighederne for trading, når de kom ind og handlede aktier, men de gik ikke over i margin-produkterne. Og så kom tilbuddet fra et konsortium, og da vi havde de her tanker om at søge os tilbage til vores kernekompetence, så var det rigtige at sælge aktierne.”

Hvad bliver konsekvenserne for Saxo Bank, udover at I har solgt nogle aktier og fået nogle likvider i kassen?

”Johannes Rovsing går ikke med i den her handel. Han kommer tilbage til Saxo. Han får nye udfordringer internt i Saxo Bank,” siger formanden og fortæller, at Rovsing blot nåede at arbejde 12 dage som adm. direktør i Euroinvestor, inden virksomheden gennemgik ejerskiftet.

Det er endnu ikke afklaret, hvad Rovsing skal lave i Saxo Bank fremover.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også