FormueEvolution får nej til kursmanipulation

Investeringsselskabet FormueEvolution har af Finanstilsynet fået nej til at gennemføre et likviditetsprogram, som skulle holde hånden under aktiekursen. Det ville være kursmanipulation, lyder det fra Finanstilsynet.

De to investeringsselskaber FormueEvolution I og II har fået nej fra Finanstilsynet til at gennemføre et likviditetsprogram, der går ud på at købe egne aktier for at holde kursen på aktierne nær indre værdi.

Aktierne i de kriseramte selskaber, der blev lanceret få måneder før finanskrisen nåede sit højdepunkt i efteråret 2008, handles i øjeblikket til langt under indre værdi, og selskaberne ønskede derfor at gennemføre et likviditetsprogram, der både sørgede for mere handel i aktien og holdt kursen tæt på indre værdi.

Ideen var at Sydbank på FormueEvolutions regning på ugentlig basis og underlagt visse begrænsninger skulle stille købs- og salgspriser i selskabets aktie med udgangspunkt i aktiens indre værdi tillagt/fraregnet et spread på indledningsvis 10 pct. og med gradvis nedtrapning til 3 pct.

Underskud igen i FormueEvolution

Investeringsselskaberne Formuepleje har et lignende program, hvor aktionærer kan sælge deres aktier tilbage til selskabet til en kurs lige under indre værdi.

Forsøger igen

Men FormueEvolution har tilsyneladende strikket deres program sammen på en anderledes måde. I hvert fald har tilsynet sagt blankt nej.

"Fondsrådet har den 12. marts 2012 behandlet en forespørgsel om etablering af et program for handel med egne aktier til indre værdi fra et investeringsselskab, der er optaget til handel på Nasdaq OMX Copenhagen A/S. Fondsrådet kunne ikke godkende programmet, idet programmet blev anset for at være i strid med forbuddet mod kursmanipulation," skriver tilsynet i en meddelelse.

FormueEvolution med direktør Anders Andersen i spidsen giver dog ikke så let op, og arbejder nu på at få accepteret manøvren med at tilbagekøbe egne aktier som markedspraksis.

"Selskabet har over for Finanstilsynet fremsat ønske om, at Finanstilsynet (Fondsrådet) efter indhentede høringssvar fra relevante organisationer og aktører inden for værdipapirområdet træffer beslutning om, hvorvidt det forelagte likviditetsprogram kan udgøre en ”accepteret markedspraksis” som undtages fra forbuddet mod kursmanipulation," skriver selskabet i en meddelelse og fortsætter:

"Afhængig af udfaldet vil bestyrelsen fortsat arbejde på at finde en løsning, som vil kunne skabe en bedre likviditet og prissætning af selskabets aktier."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også