Nykredit lander førsteplads på medarbejderimage

Nykredit-chef peger på struktureret fokus på medarbejderudvikling som årsag til høj rangering. (Rettet)
Det er første gang, at Nykredit indtager førstepladsen i undersøgelsen. | Foto: Martin Lehmann
Det er første gang, at Nykredit indtager førstepladsen i undersøgelsen. | Foto: Martin Lehmann

(Indledning opdateret 10:57, da LB Forsikring ikke tidligere har holdt førstepladsen på medarbejderimage i den samlede finanssektor)

Nykredit scorer højest på medarbejderimage i finanssektoren. 

FinansWatch’ og Wilkes årlige undersøgelse af medarbejderimage viser nemlig, at Nykredits nuværende og tidligere medarbejdere har den bedste overordnede opfattelse af banken som arbejdsplads i finanssektoren. 

I 2023 lykkedes det Nykredit at snige sig op på en andenplads, hvor selskabet slog Sparekassen Kronjylland af pinden og dermed for første gang kunne blande sig med toppen af imagelisten. 

Her bliver Nykredit vurderet bedst på samtlige otte udsagn, som indgår i undersøgelsen. 

Trine Ahrenkiel, der er HR, kommunikations- og marketingdirektør i Nykredit, glæder sig over den nyerhvervede førsteplads. 

”Det betyder rigtigt meget for os. Vi er glade for og stolte af førstepladsen,” siger hun og fortsætter:

”Vi ser det som en anerkendelse af vores arbejde, og takket være vores foreningsejerskab kan vi jo dele vores fremgang med vores kunder. Og det tror jeg, at mange af mine kolleger kan se en masse mening og motivation i.”

Struktureret medarbejderudvikling

Ifølge Trine Ahrenkiel er der flere grunde til, at Nykredit sidste år kunne tilslutte sig top 5 over medarbejderimage og i år indtage førstepladsen. Overordnet har det krævet en målrettet og struktureret indsats. 

”Vi har for flere år siden bygget vores egen virtuelle bank. Den hedder Atlas Bank. Og her har vi af tre omgange trænet alle koncernens ledere i, hvad det vil sige at sikre udvikling og kompetencer,” siger hun. 

Ved at styrke ledelsen, styrker man nemlig også medarbejdernes muligheder, mener hun. Her kommer også en høj, intern mobilitet, hvor de medarbejdere, der ønsker at vokse karrieremæssigt i Nykredit, har gode muligheder for det. 

”Vi starter ikke med at rekruttere eksternt. Der vil være enkelte steder, hvor vi selvfølgelig gør det. Vi må ikke være lukkede om os selv, og vi har også brug for at få eksterne kompetencer ind. Men i udgangspunktet starter vi altid med at sige, hvad skal det næste job være i Nykredit,” lyder det fra Trine Ahrenkiel.

Det handler om ikke at overlade karriereveje og udvikling til tilfældighed, men at bygge en struktur under nuværende medarbejdere og kombinere den med lokal talentpleje, tilføjer hun. 

”Man skal aldrig føle, at man bliver efterladt på perronen, eller at der ikke er muligheder for en selv. Der kan være forskellige takter og tempi i, hvor man er. Men de, der har mod på mere, skal have lov,” siger Trine Ahrenkiel. Hun understeger ligeledes, at stemningen på arbejdspladsen er afgørende for medarbejderne. 

”Arbejde fylder så mange af ens vågne timer. Hvis ikke man er glad for sin arbejdsplads, så trives man for det første ikke, og for det andet smitter man ikke med sin begejstring,” siger hun og fortsætter:

”Så det er vigtigt, at alle i Nykredit oplever, at de træder ind ad en dør, hvor tingene på den ene side giver mening. Og på den anden side skal alle opleve glæden ved at skabe resultater sammen.”

Pengeinstitutter dominer top

Kigger man forbi førstepladsen på den overordnede score for medarbejderimage i finanssektoren, rangerer sidste års topscorer, Middelfart Sparekasse, på andenpladsen efterfulgt af LB Forsikring, som begge scorer en førsteplads i sine egne kategorier. 

Blandt de ti finansvirksomheder, som de finansansatte har den bedste overordnede opfattelse af som arbejdspladser, er der syv pengeinstitutter.

Svarene i undersøgelsen er blevet omregnet til en score mellem 0 og 100. Dykker man udelukkende ned i realkreditselskaberne, lander Nykredit på 79,6 og Realkredit Danmark på 71,4. 

I bunden af listen finder man Express Bank, som får den dårligste score blandt de bedømte virksomheder efterfulgt af Santander Consumer Bank, der lå sidst i 2022. 

Blandt de ti dårligst vurderede virksomheder er der fem pengeinstitutter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også