FinansWatch

EU’s centralbank- og finanstilsynschefer udsender advarsel

Det europæiske systemiske risikoråd har torsdag udsendt en generel advarsel om ”tre alvorlige systemiske risici for den finansielle stabilitet”.

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / X00227

”Det almindelige råd”, der bl.a. består af chefen for Den Europæiske Centrabank Christine Lagarde, Sveriges Riksbankschef Stefan Ingves og formanden for EU’s Banktilsyn José Manuel Campa har torsdag udsendt en ”general advarsel”.

Det skriver Børsen.

Her beskriver rådet tre forskellige risici for husholdninger, virksomheder og banker på grund af forværrede økonomiske fremtidsudsigter.

Den første advarsel omhandler de økonomiske problemer, der kan følge af høje energipriser, imens den anden risiko skyldes et markant fald i aktivpriser, der ifølge rådet potentielt kan udløse store tab på grund af værdireguleringer, som videre kan føre til, at udsving i markederne forværres, og likviditeten strammes til.

Den sidste risiko gælder bankerne og dennes risiko for tab på udlånet.

“Forværringen i de makroøkonomiske udsigter har en negativ effekt på aktivkvaliteten og indtjeningsforventningerne i kreditinstitutioner. Selv om den europæiske banksektor samlet set er velkapitaliseret, så vil en mærkbar forværring i de makroøkonomiske udsigter indikere en fornyet stigning i kreditrisiko, på et tidspunkt hvor nogle kreditinstitutioner stadig er i gang med at få styr på coronarelaterede problemer med kvaliteten af aktiverne,” skriver risikorådet.

EU vagthund advarer mod tre risici for finansiel europæisk stabilitet

Ejerforening stemmer for at genopføre nedbrændte Vanløse-boliger

Anders Dam forventer større tab

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs