FinansWatch

Trods finansuro: Britisk premierminister holder fast i ufinansieret plan

Renterne på britiske statsobligationer stiger, efter at premierminister afviser at droppe stor hjælpepakke.

Selv om det britiske finansmarked er ramt af voldsom uro, vil premierminister Liz Truss ikke droppe ufinansieret hjælpepakke på 1400 mia. kr. | Foto: MAJA SMIEJKOWSKA/REUTERS / X07645

Storbritanniens premierminister, Liz Truss, har nægtet at ændre sine ufinansierede hjælpepakke på 1400 mia. kr.

Meldingen sender renterne på britiske statsobligationer i vejret.

Renten på den tiårige britiske statsobligation stiger til 4,17 pct. fra 4,01 pct. ved lukketid onsdag eftermiddag, efter at renten var dykket fra et toppunkt tidligere onsdag i 4,58 pct.

Onsdagens rentenedtur var drevet af meddelelsen fra Bank of England, der annoncerede sin intention om at købe statsobligationer med lang løbetid for at hjælpe med at genoprette orden på markedet.

De britiske renter var steget markant fra fredag i sidste uge, hvor den nye britiske erhvervsminister Kwasi Kwartengs minibudget viste en forøgelse af de offentlige udgifter samt store ufinansierede skattelettelser.

I et interview med BBC insisterer Liz Truss på, at en ”hurtig handling” var påkrævet for at få økonomien til at vokse, samt at nedskæringerne ville hjælpe med at øge væksten på lang sigt.

Hun tilføjer, at hun var forberedt til at gøre, hvad der skal til for at få det til at ske.

Uro i Storbritannien: Danica-direktør ser rystet marked frygte krise

Mere fra FinansWatch

Klumme: Ny regering skal tænke i nye baner

Uddannelsespolitik bør spille en langt større rolle i at sikre nok kvalificeret arbejdskraft på alle dele af arbejdsmarkedet, mener Nadeem Farooq, underdirektør med ansvar for politik og samfund i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs