FinansWatch

Uro i Storbritannien: Danica-direktør ser rystet marked frygte krise

Der har været uro på det britiske obligationsmarked i forlængelse af, at politikerne har bebudet en ufinansieret hjælpepakke på 1400 mia. kr.

De finansielle markeder er lidt rystede, siger investeringsdirektør Poul Kobberup fra Danica Pension om de senested dages uro i Storbritannien. | Foto: PR/Danica

Der har de seneste dage hersket stor uro på de finansielle markeder i Storbritannien, efter at landets regering har præsenteret en ufinansieret hjælpepakke på 1400 mia. kr.

Renterne på landets statsobligationer er pisket op, og samtidig er pundet blevet svækket. Hos Danica ser investeringsdirektør Poul Kobberup et meget uroligt marked.

“Jeg tror simpelthen, man er et sted nu, hvor de finansielle markeder er lidt rystede, og at det kan udvikle sig til noget finansielt kriseagtigt. Derfor er den engelske centralbank på dupperne,” siger han til Børsen.

Onsdag følte Bank of England - den britiske nationalbank - sig nødsaget til at gribe ind efter flere dage med uro på de finansielle markeder. Onsdag fik Bank of England nok. Nationalbanken annoncerede, at den vil opkøbe britiske statsobligationer for at genskabe stabilitet.

Hos Maj Invest påpeger. adm direktør Jeppe Christiansen over for Børsen, at udviklingen på finansmarkederne bare viser, at der ikke er nogen ”free lunch” for politikerne, når man bruger mange penge og kører med et solidt statsunderskud.

Finansiel uro i Storbritannien: Centralbanken træder til

BOE intervenerede for at redde pressede pensionskasser

Mere fra FinansWatch

37-årig anholdt for hvidvask

Tirsdag slog politiet til mod to adresser nord for København. En 37-årig er anholdt og sigtet for hvidvask af 11 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs