FinansWatch

Analytikere forudser finansuro koste på bundlinjen hos Jyske Bank

Forud for Jyske Banks aflæggelse af regnskab tirsdag, forventer analytikerne fremgang på de poster som banken selv har kontrol over.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/ERH

Jyske Bank ventes at vise fremgang på kerneposterne - de poster, som banken selv har kontrol over - mens turbulens på de finansielle markeder i andet kvartal vil sende nettooverskuddet ned sammenlignet med samme kvartal i 2021.

Kernedriften - indtægter fra renter og gebyrer ventes at udvikle sig positivt i andet kvartal for Jyske Bank sammenlignet med samme kvartal sidste år. Derimod ventes uroen på de finansielle markeder at koste på kursreguleringer, og det ses at bidrage til faldende basisindtægter.

Kursreguleringerne venter analytikere ifølge estimater indsamlet af Jyske Bank selv blandt seks analytikere at lande på minus 14 mio. kr. mod 243 mio. kr. i andet kvartal 2021.

Samlet ventes basisindtægterne ifølge analytikere at lande på knap 2 mia. kr. mod godt 2,1 mia. kr. i andet kvartal sidste år.

Nettorenteposten ventes blandt andet positivt påvirket af en stærk udlånsvækst til erhverv, mens gebyrposten ventes gavnet af god aktivitet på boligmarkedet grundet øget refinansieringsaktivtet, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Med forventning om stort set uændrede omkostninger blandt andet hjulpet af færre udgifter til bankens kapitalmarkedsplatform vil bankens basisresultat før nedskrivninger vise samme tendens som udviklingen i basisindtægterne.

Selvom der fortsat er usikkerhed om økonomien venter analytikerne en indtægtsførsel af nedskrivninger på stort set på niveau i forhold til samme kvartal sidste år.

Det på trods af der er usikkerhed nok i form af blandt andet: Ukraine-krigen, rentestigninger og høj inflation, der har skabt øget risiko for recession, påpeger Sydbank i en kommentar.

- Jeg venter, at de faktiske tab fortsat er meget lave og understøttet af solid kreditkvalitet, vurderer Mikkel Emil Jensen, der samtidig venter, at tabsreserven hensat til coronatab vil blive reduceret og dermed kunne kompensere for mulige øgede hensættelser forbundet med den øgede risiko for økonomiske tilbagegang.

Analytikerne ser en indtægtsførsel af nedskrivninger på 37 mio. kr. mod 47 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

På bundlinjen ventes Jyske Bank at realisere en tilbagegang i andet kvartal til 655 mio. kr. fra 802 mio. kr. Den væsentligste årsag er faldet på kursreguleringsposten, der større end stigningerne på uroen på de finansielle marked, som har kostet på kursreguleringsposten.

Analytikernes forventninger til Jyske Banks regnskab for andet kvartal 2022.

Jyske Bank har overtaget Handelsbanken - her er alt om opkøbet

To tredjedele af danskerne er kunde i bank med fortsat negative renter

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs