FinansWatch

Flertal giver 5000 kroner skattefrit til pensionister

Beløbet udbetales til folkepensionister som får ældrecheck. Beløbet er skattefrit og udbetales over to år.

Foto: Annika Byrde

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at udbetale en ekstra økonomisk støtte på 5000 kroner til de pensionister, som modtager ældrecheck.

Det siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde i Finansministeriet.

”For regeringen har det været vigtigt, at vi blandt andet gav 5000 kroner til de pensionister, der har mindst,” siger finansministeren.

Beløbet er skattefrit og udbetales med 2500 kroner i år og næste år. 290.000 danskere modtog ældrecheck sidste år.

Den ekstra hjælp til pensionister var en del af et udspil, som regeringen kom med i foråret, som skal kompensere de danskere, som oplever stigende priser på blandt andet dagligvarer og brændstof.

Det har dog ikke været helt problemfrit for regeringen at finde flertal for at sende økonomisk hjælp til nogle af de grupper, som er påvirket af den høje inflation.

I første omgang forlod både De Radikale, Venstre og Konservative forhandlingerne om inflationshjælp, og regeringen måtte opgive at finansiere hjælpen med et større offentligt underskud.

Samtidig blev forhandlingerne flytte fra finansminister Nicolai Wammen (S) til Jeppe Bruus (S) i Skatteministeriet, hvor de har indgået i forhandlingerne om den grønne skattereform.

Regeringen vil senere i dag præsentere en aftale om en grøn skattereform.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs