FinansWatch

Pensionister fik kortvarig forskrækkelse under coronakrisen – ny kampagne skal ruste dem til lavere udbetalinger

Pensionister i pengenød: Hvis finansmarkederne giver danske pensionsopsparere en syngende lussing, og hvis de 180.000 pensionister, der får udbetalinger fra et såkaldt markedsrenteprodukt, får en lavere ydelse næste år, bør det ikke komme som en overraskelse, mener hverken F&P eller interesseorganisationen Ældre Sagen. Alligevel er en oplysningskampagne på trapperne.

Danske pensionister risikerer at få færre penge udbetalt næste år, hvis de har et markedsrenteprodukt. Men egentlig burde de kende risiciene for udsving, mener F&P og Ældre Sagen. | Foto: Jacob Ehrbahn

De fleste ved, at der kan være gode og dårlige år på de internationale finansmarkeder Og at det kan påvirke afkastet i pensionsopsparingen, mens der bliver sparet op, kan de fleste formentlig også nikke genkendende til. Spørgsmålet er, om det samme er tilfældet, når først pensionen er i gang med at blive udbetalt.

For hvis udviklingen på finansmarkederne efterlader pensionister med et markedsrenteprodukt med en lavere opsparing ved udgangen af 2022, end de gik ind i året med, så vil udbetalingerne blive påvirket negativt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs