FinansWatch

Forskere kritiserer Lærernes Pension for manglende aktivt ejerskab

En klimaorganisation kritiserer Lærernes Pension for ikke at bedrive aktivt ejerskab over for de virksomheder, selskabet investerer i. Ifølge juraprofessor og lektor i selskabsledelse er det i strid med intentionen i aktionærrettighedsdirektivet, der blev implementeret i dansk lov i 2019.

Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Danmark, kritiserer Lærernes Pension for ikke at bedrive aktivt ejerskab. | Foto: Finn Frandsen

Lærernes Pension er ved flere lejligheder blevet kritiseret af klimaorganisationer for ikke at bedrive aktivt ejerskab over for selskaberne i sin investeringsportefølje. For eksempel rangerede WWF Verdensnaturfonden for nyligt Lærernes Pension som det mindst klimavenlige ud af 15 undersøgte pensionsselskaber i Danmark – blandt andet fordi selskabet er det eneste, der ikke fører aktivt ejerskab.

Aktivt ejerskab er at bruge sine rettigheder som aktionær til at påvirke de virksomheder, man investerer i. Begrebet er hyppigt brugt i klimadebatten, hvor institutionelle investorer ofte opfordres til at påvirke CO2-intensive virksomheder til at omstille deres produktion.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs