FinansWatch

Bank of England hæver renten

Den ledende rente i Storbritannien er blevet hævet med 25 basispoint. Pundet bliver svækket efter meldingen.

Renten i Bank of England er nu på 1,00 pct. | Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Den britiske centralbank, Bank of England, valgte torsdag på sit rentemøde helt som forudset at hæve sin ledende rente til 1,00 pct. fra tidligere 0,75 pct.

Det var dermed tredje rentemøde i træk med renteforhøjelse.

Skridtet var ifølge Bloomberg News ventet af 41 ud af 43 adspurgte økonomer. Én havde ventet en fastholdelse og én en større forhøjelse til 1,25 pct.

Seks ud af centralbankens ni medlemmer anbefalede en forhøjelse til 1,00 pct. De resterende tre stemte for en forhøjelse på 0,50 pct. Det er flere end ventet, skriver Bloomberg News.

Centralbankens medlemmer er bekymrede for væksten, idet de vurderer, at BNP-væksten vil være negativ med 1 pct. i årets sidste kvartal, idet leveomkostningskrisen for alvor rammer.

I 2023 venter medlemmerne, at den årlige BNP-vækst vil være negativ med 0,25 pct.

Med udsigten til en stagnerende økonomi har to medlemmer besluttet sig for at trække sig fra prognosen om, at flere renteforhøjelser kan blive nødvendig.

Valutahandlerne vægter de negative vækstudsigter tungest og sender pundet ned til 8,7601 kr. fra 8,8125 kr. før meddelelsen.

Powell: Overvejer ikke aktivt renteløft på 75 basispoint

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs