FinansWatch

Stort fald i ledigheden skærper opmærksomhed om overophedning

Ledigheden er faldet til laveste niveau siden november 2008.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Ledigheden drøner videre ned, konstaterer cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank efter fredagens tal fra Danmarks Statistik, som viser et fald i ledigheden på 6941 personer i november og et dyk i ledighedsprocenten til bare 2,8 pct. - det er det laveste niveau siden november 2008 - fra 3,0 pct. måneden før.

"Jeg bliver næsten stakåndet af at se så store månedlige fald fortsætte. Der er aktuelt det laveste antal ledige siden 2008, og efterspørgslen efter arbejdskraft er fortsat høj. Det er helt abnormt mange, som har forladt ledighedskøen det seneste halve års tid, og det er vores klare forventning, at der er fortsat pil ned på ledigheden."

"Dansk økonomi drøner bare derudad i øjeblikket uden at se sig tilbage, og de mest friske tal fra jobmarkedet viser, at der i december blev slået et rekordhøjt antal jobopslag op med mere end 37.000," skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Han tilføjer, at farten er så høj, at det skærper bankens opmærksomhed på potentiel overophedning.

"Vi mener ikke, at vi står i en aktuel overophedning, men konturerne til begyndelsen er småt begyndt at tage form. Derfor er vores opmærksomhed også i højere grad blevet rettet mod det. Vi forventer dog, at tempoet i dansk økonomi drosler ned over den kommende tid, men med fortsat fremgang," skriver Jeppe Juul Borre.

Regeringen opjusterer i forvejen historisk højt vækstskøn

Ledigheden er den laveste siden december 2008 

Mere fra FinansWatch

Antallet af forsikringsklager falder igen til lavt niveau

Efter et mindre skvulp i 2020 faldt antallet af klager over forsikrings- eller pensionsselskaber til Ankenævnet for Forsikring igen sidste år. Ifølge F&P er klageniveauet en konkurrenceparameter, som holder selskaberne på tæerne. I LB Forsikring kan man næsten ikke komme længere ned, mener skadedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs