FinansWatch

Danske boliger er stadig mindre værd end før boligboblen

Boligpriser over hele landet har svært ved at indhente pristoppen fra før boligboblen i 2006. Visse steder er boligerne kun halvt så meget værd i forhold til dengang, og mange familier må stadig sælge deres bolig med tab.

Foto: Ritzau Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Boligpriserne i Danmark har stadig et stykke vej til pristoppen før boligboblen i 2006. Efter inflation mangler huspriserne stadig at stige yderligere 14 pct. på landsplan, før de når den tidligere top, mens ejerlejligheder ligger lige under den tidligere prisrekord.

Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten.

Som konsekvens står mange familier, der købte bolig i perioden op til toppen, tilbage med et tab, når de sælger deres bolig. I 2018 blev der solgt 1258 boliger, som sidst var handlet i 2006. Ud af de handler var 46 pct. med tab inden indregning af inflation, skriver avisen fortsat.

Det danske boligmarked vil vinde det tabte tilbage i løbet af de næste 10-20 år, lyder vurderingen fra direktør i Boligøkonomisk Videncenter Curt Liliegreen.

"Boligpriserne faldt i flere år efter boblen. Først i 2011-2012 begyndte priserne igen at stabilisere sig. Dermed har vi i virkeligheden ikke haft særlig mange år til at indhente den tidligere pristop efter det dramatiske fald. Det skal nok komme over det meste af landet," siger Curt Liliegreen til Jyllands-Posten.

Professor: S-forslag kan få boligpriser til at stige

40 pct. af boligejerne har sikret sig med fast rente

Jyske: Stresstest viser stor rabat og langsigtet værdi i Danske Bank-aktie

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere