Jyske: Stresstest viser stor rabat og langsigtet værdi i Danske Bank-aktie

Stresstesten af europæiske banker fredag indikerer, at der er stor rabat at hente på Danske Bank-aktien, mener aktieanalytiker i Jyske Bank.
Foto: PR Danske Bank
Foto: PR Danske Bank
RITZAU FINANS

EU's stresstest af de europæiske banker fredag indikerer, at der er stor rabat at hente på Danske Bank-aktien, da den er knap 80 mia. lavere værdiansat end bankens indtjeningsevne indikerer. Der er en rabat på ca. 89 kr. per. aktie, og det er, fordi et negativt udfald af hvidvasksagen er indregnet.

Det skriver aktieanalytiker i Jyske Bank Simon Hagbart Madsen i en analyse mandag. Han mener, der kan være noget at hente for de risikovillige.

"Værdiansættelsen af Danske Bank-aktien afspejler allerede rekordstore økonomiske straffe relateret til den estiske hvidvasksag og efterlader potentielt langsigtet værdi for den risikovillige investor," skriver Simon Hagbart Madsen i analysen.

Han noterer sig samtidig, at Danmark og Sverige er særligt udfordret i stresstesten. Det kan skyldes, at Danmark er en lille åben økonomi, og Sverige har oplevet markant økonomisk fremgang den seneste tid med kraftigt stigende boligpriser. Simon Hagbart Madsen foretrækker dog Danske Banks lave eksponering til Sverige, hvor andre banker som Nordea og SEB er mere sårbare.

Den europæiske stress-test er baseret på et svært konjunkturtilbageslag med negativ BNP-vækst, betydelige fald i boligpriser og stigende ledighed

Finanstilsynet vurderer, at stresstesten viser, at de fire største danske banker, Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, vil opretholde en positiv kapitaloverdækning selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag.

Danske Bank-aktien er på tre måneder faldet med knap 26 pct. og mandag formiddag bakker den med yderligere 1,3 pct. til 135,30 kr.

Danske Bank hårdest ramt i test af bankernes robusthed

Danske storbanker klarer sig godt i stresstest: "Et betryggende resultat"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også