FinansWatch

Danske Bank hilser amerikansk tech-bank velkommen

En ny konkurrent i skikkelse af amerikanske Silicon Valley Bank har planer om at åbne i Danmark i løbet af året. Trods konkurrencen ser Danske Bank det som en positiv tilføjelse til markedet.

Foto: PR/Danske Bank

I løbet af 2019 rykker Silicon Valley Bank (SVB) ind i Danmark, hvor banken har planer om at gå direkte efter de danske iværksættere.

Ifølge Børsen har den amerikanske aktør været inspirationen bag Danske Banks The Hub og Growth, der blev etableret i hhv. 2015 og 2016, der er målrettet netop iværksættere og startups, men ifølge Klavs Hjort, ansv. for Danske Banks arbejde med startups, er han ikke nervøs for konkurrence fra den amerikanske bank.

"Mærkeligt nok synes jeg faktisk, det er positivt, at de kommer," siger Klavs Hjort til avisen og tilføjer, han ser SVB’s indtræden i Danmark som en anerkendelse af, at man har fået opbygget et stærkt økosystem for iværksættere.

Han anerkender dog også, at det "helt klart" vil ske, at nogle af The Hubs investorer og startups vil rykke over til SVB, når først den amerikanske bank får dansk jord under fødderne, men at bankens indtog forhåbentlig også vil resultere i, at markedet bliver udvidet.

Amerikanske banker på vej til at distancere danske banker med finansiering af startups 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs