Amerikanske banker på vej til at distancere danske banker med finansiering af startups

Snævre risikoregler gør det svært for danske banker at få unge vækstvirksomheder som kunder. På sigt afskærer det bankerne fra fødekæden af nye interessante virksomhedskunder - en fødekæde, som amerikanske banker som Silicon Valley Bank nu arbejder sig ind på også i Norden.
Danske Bank mærker efterspørgslen på viden om starup-området, siger bankens global head of wealth offerings, Sune Vorm Mortensen. | Foto: PR
Danske Bank mærker efterspørgslen på viden om starup-området, siger bankens global head of wealth offerings, Sune Vorm Mortensen. | Foto: PR

(Titel rettet og præciseret i første afsnit)

Amerikanske banker som Silicon Valley Bank interesserer sig i stigende grad for startup-miljøet i Norden. Senest har Aaron Gershenberg, der er managing partner i bankkoncernens fund-of-funds-division SVB Capital, erklæret sig interesseret i at gå ind på den skandinaviske iværksætterscene. På venture- og kapitalfondsforeningen DVCA's årsmøde i Nyborg for nylig sagde han, at SVB Capital, der er til stede i både London og Berlin, så nye muligheder for forretninger her i landet, skriver nyhedsbrevet AMWatch Private Equity.

Silicon Valley Bank-selskabet og andre amerikanske banker håber at kunne gøre forretninger med startup-virksomheder, som danske banker traditionelt har haft svært ved at servicere, fordi de ud fra et bankperspektiv er for risikobehæftede. Det afskærer bankerne fra tidligt at blive foretrukken bank for lovende iværksættere og giver samtidig bankerne et handicap, når deres velhavende private banking kunder efterspørger rådgivning om investering i vækstvirksomheder, fremgår det.

I Danske Bank bekræfter Sune Worm Mortensen, der er global head of wealth offerings, at banken er interesseret i området for startups. Banken vil gerne både betjene sine velhaverkunder ved at skabe overblik over startup-markedet og samtldig komme ind i fødekæden af nye startup-selskaber på et tidspunkt, hvor banken ser et forretningsgrundlag.

"Interessen hos vores velhavende kunder for at komme med i nye vækstvirksomheder via banken er stor. Men problemet er, at mange af disse virksomheder endnu ikke har nået en modenhed, ledelsesmæssigt og på anden vis, der gør det muligt for dem at leve op til MIFID-kravene (EU-direktiv om investorbeskyttetse, red.)," forklarer Sune Worm Mortensen over for AMWatch Private Equity.

Trods store ambitioner: Så mange millioner har nye finanstjenester brændt af

Hjemvendt investor vil udfordre etablerede brancher: Derfor ser fremtiden lys ud for nye finansspillere  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også