FinansWatch

Investeringslysten i USA rammer laveste niveau i fem år

Næsten halvdelen af de private amerikanske investorer tror nu, at aktiemarkedet vil falde i løbet af det næste halve år, viser ny data.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO

De private amerikanske investorer er langtfra optimistiske, når det gælder aktiemarkedet. Det viser nye tal fra American Association of Individual Investors.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge tallene tror 49 pct. af de private investorer, at aktiemarkedet vil falde over de næste seks måneder, mens 21 pct. tror, at aktierne vil stige. 30 pct. forventer nærmere et fladt marked. Det er dermed det højeste pessimistniveau siden april 2013.

"De her tal er helt i overensstemmelse med de overordnede forventninger til det amerikanske marked næste år. Det økonomiske boost fra skattelettelserne falmer formentligt næste år, og renten er samtidig steget rimelig meget, hvilket godt kan tage noget af gnisten ud af økonomien," siger Craig Erlam, der er seniormarkedsanalytiker hos handelshuset Oanda i London, til avisen.

Ifølge avisen viser undersøgelsen fra American Association of Individual Investors dog, at pessimismen kan betyde en optur på aktiemarkedet. For aktier skulle have en tendens til at falde, når den ugentlige humørmåling af investorerne siger, at optimismen er på sit højeste hos de private investorer. Mens den omvendt vil stige, når troen på aktiemarkedet er på sit laveste.

Ny platform volder problemer for investorer - tusindvis af handler stadig i venteposition

Fed-formand fokuserer mest på økonomien 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs