FinansWatch

Britisk brexitminister håber på aftale inden aftale 21. november

Dominic Raab er på vej til Nordirland, hvor de største forhindringer for en skilsmisseaftale med EU ligger.

Brexit-minister, Dominic Raab | Foto: STEPHANIE LECOCQ/ Ritzau Scanpix

Briternes brexitminister, Dominic Raab, er optimistisk i forhold til et snarligt gennembrud i forhandlingerne om en aftale for Storbritanniens farvel til EU. Han tror, at den vil være på plads senest 21. november. 

Den optimistiske vurdering fra Raab fremgår af et brev, som han har sendt til det britiske parlaments brexitkomité. 

"Foreløbig forventes det, at den 21. november er en passende dato for en aftale," skriver Raab. 

Både Raab og Oliver Robbins, som er den vigtigste brexitrådgiver for premierminister Theresa May, er inviteret til et møde i komitéen denne dato for at orientere om forhandlingerne med EU.

Storbritannien skal efter planen forlade EU 29. marts 2019 ved midnat.

Det meste af skilsmisseaftalen er på plads, men der mangler blandt andet forhandlinger om den britiske landegrænse til EU i Nordirland. 

Unavngivne kilder i den britiske regering oplyser, at premierminister Theresa May og EU har indgået en "foreløbig aftale" om britiske finansvirksomheders fortsatte adgang til europæiske markeder efter brexit. Det skriver avisen The Times torsdag.

Aftalen, der altså endnu ikke er bekræftet officielt af hverken regeringen i London eller af EU i Bruxelles, omfatter ifølge avisen "alle aspekter af et fremtidigt partnerskab om finansielle services samt udveksling af data".

Opgaven med at få en endelig aftale på plads er lagt i hænderne på Oliver Robbins.

Raab besøger Nordirland fredag, hvor han blandt andet skal have møder med lokale erhvervsfolk og politikere. 

Den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, giver også udtryk for optimisme, men han tør ikke nævne nogen dato for færdiggørelsen af brexitaftalen.

Irlands udenrigsminister, Simon Coveney, sige, at det er nødvendigt med et stort gennembrud inden for kort tid, hvis der skal ske et gennembrud i forhandlingerne i november. 

"Vi kommet til sandhedens øjeblik. Hvis der skal ske et gennembrud i november, må forhandlerne finde en vej fremad i den næste uges tid," siger han.

Medie: May og EU indgår aftale på finansområdet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs