FinansWatch

Medie: May og EU indgår aftale på finansområdet

Pundet stiger på nyhed om, at premierminister May sikrer britiske finansfirmaers stilling i EU efter brexit.

Storbritanniens premierminister Theresa May | Foto: ritzau/AP/Frank Augstein

Storbritanniens løsrivelse fra EU næste år kommer tilsyneladende ikke til at påvirke britiske bankers muligheder for at opretholde deres aktiviteter i EU som hidtil. 

Unavngivne kilder i den britiske regering oplyser, at premierminister Theresa May og EU har indgået en "foreløbig aftale" om britiske finansvirksomheders fortsatte adgang til europæiske markeder efter brexit. 

Det skriver avisen The Times torsdag. 

Aftalen, der altså endnu ikke er bekræftet officielt af hverken regeringen i London eller af EU i Bruxelles, omfatter ifølge avisen "alle aspekter af et fremtidigt partnerskab om finansielle services samt udveksling af data". 

Aftalen om britiske finansvirksomheders adgang til europæiske markeder er betinget af, at den britiske lovgivning på området er nogenlunde afstemt med EU's love og regler for finansielle virksomheder.

Opgaven med at få en endelig aftale på plads er lagt i hænderne på Theresa Mays EU-seniorrådgiver, Oliver Robbins. 

Han fortsætter forhandlingerne i Bruxelles, fremgår det af The Times. 

Umiddelbart efter at nyheden kom til de internationale valutamarkeders kendskab natten til torsdag dansk tid, steg det britiske pund med op til 0,5 procent i forhold til den amerikanske dollar. 

En aftale på finansområdet har også betydning for de mange globale banker, der er til stede i London, som historisk har været Europas finanscentrum. 

Flere internationale banker har på grund af brexit reorganiseret ved at oprette nye afdelinger i andre EU-lande og overflytte nøglepersoner. Det sker for at kunne blive ved med at betjene deres internationale kunder, såfremt Storbritannien skulle forlade EU uden en aftale. 

Storbritannien træder efter planen ud af EU i slutningen af marts næste år. 

Med under fem måneder til skilsmissen er Theresa May og hendes konservative regering under et stigende pres fra erhvervsledere, som kræver klarhed over, hvilke betingelser og handelsaftaler der kommer til at gælde efter brexit.

 

/ritzau/Reuters

Usikkerhed om brexit får britisk bank til at sætte til side 

Brexit kan blive en dyr omgang for europæiske virksomheder 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs