FinansWatch

Jyske Bank: Ikke alle landmænd kan få hjælp

Jyske Bank er parat til at strække sig langt for at finde løsninger for ellers veldrevne landbrug, der er kommet i problemer på grund af tørken. Men for andre landmænd kan man ikke forsvare at give yderligere kredit, lyder det over for Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

De danske landmænd er ramt af den værste tørke i årtier, men det er ikke alle landmænd, der kan regne med, at deres bank holder hånden under dem.

Sådan lyder det i hvert fald fra Jyske Banks Michael Haahr Andersen, afdelingsdirektør i Jyske Bank Landbrug Syd, over for Børsen.

"En del af dem, som ikke kan klare det her, har haft fire-fem år, hvor vi har lagt penge ud, og hvor vi allerede har snakket med dem om, at nu er der ikke flere penge at hente. Det er selvfølgelig frustrerende, hvis høsten i år så bliver det afgørende, men vi kan ikke forsvare over for hverken vores aktionærer eller øvrige kunder at låne penge ud, som vi kan se ikke kommer til at blive betalt tilbage," siger Michael Haahr Andersen til Børsen.

Han siger dog til avisen, at man vil strække sig langt for at finde løsninger for de landmænd, som umiddelbart har mulighed for at betale pengene tilbage. Torsdag præsenterede regeringen en foreløbig hjælpepakke til landbruget, der blandt andet skal gøre det lettere for landbruget at skaffe foder til dyrene.

Mange bankers sårbare punkt ramt af værste tørke i 70 år

Ellemann udelukker ikke økonomisk hjælp til landmænd

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere