FinansWatch

Jyske Bank: Ikke alle landmænd kan få hjælp

Jyske Bank er parat til at strække sig langt for at finde løsninger for ellers veldrevne landbrug, der er kommet i problemer på grund af tørken. Men for andre landmænd kan man ikke forsvare at give yderligere kredit, lyder det over for Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

De danske landmænd er ramt af den værste tørke i årtier, men det er ikke alle landmænd, der kan regne med, at deres bank holder hånden under dem.

Sådan lyder det i hvert fald fra Jyske Banks Michael Haahr Andersen, afdelingsdirektør i Jyske Bank Landbrug Syd, over for Børsen.

"En del af dem, som ikke kan klare det her, har haft fire-fem år, hvor vi har lagt penge ud, og hvor vi allerede har snakket med dem om, at nu er der ikke flere penge at hente. Det er selvfølgelig frustrerende, hvis høsten i år så bliver det afgørende, men vi kan ikke forsvare over for hverken vores aktionærer eller øvrige kunder at låne penge ud, som vi kan se ikke kommer til at blive betalt tilbage," siger Michael Haahr Andersen til Børsen.

Han siger dog til avisen, at man vil strække sig langt for at finde løsninger for de landmænd, som umiddelbart har mulighed for at betale pengene tilbage. Torsdag præsenterede regeringen en foreløbig hjælpepakke til landbruget, der blandt andet skal gøre det lettere for landbruget at skaffe foder til dyrene.

Mange bankers sårbare punkt ramt af værste tørke i 70 år

Ellemann udelukker ikke økonomisk hjælp til landmænd

Forsiden lige nu

Aberdeen-chef: Vores fusion med Standard Life virker

Der er opnået helt konkrete fordele ved sammenlægningen mellem Aberdeen Asset Management og Standard Life Investments, siger den danske landechef Henrik Kruse til EjendomsWatch. Udfordringer med at levere tilfredsstillende afkast på visse typer produkter er ved at blive løst, lyder det fra investoren med danske ejendomme for et milliardbeløb.

Jyske Realkredit fortsætter udlånsvæksten

Udlånet vokser fortsat hos Jyske Banks realkreditselskab. Frasalget af domicilet i Lyngby i andet kvartal kan dog ikke redde halvårets bundlinje, som lander 30 pct. lavere end for et år siden som følge af nye nedskrivningsregler i første kvartal.

Jyske Bank afleverer lavere indtjening end analytikerne forventede

Jyske Bank kom ud af årets andet kvartal med en mindre indtjening og færre gebyrindtægter, end analytikerne havde forventet. Kvartalet er dog bedre end samme kvartal sidste år. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet igangsætter Silkeborg-banken et stort aktietilbagekøbsprogram. (Opdateret.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere