FinansWatch

Ellemann udelukker ikke økonomisk hjælp til landmænd

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil vente med at se på mulig økonomisk hjælp, indtil der er fuldt overblik over situationen med økonomisk pressede landmænd, som følge af sommerens tørke.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Landbruget er et stolt erhverv, der helst vil klare sig selv. Det er det indtryk, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tager af sted med fra et møde med Landbrug & Fødevarer i brancheorganisationens hovedkvarter Axelborg torsdag.

Dagsordenen for mødet var alvorlig: Landbruget står til at miste 6,4 mia. kr. på grund af tørken, der er den værste i 100 år.

Og nogle landmænd vil helt sikkert gå konkurs som konsekvens, lyder forudsigelsen fra Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild. Spørgsmålet er hvor mange.

Men indtil videre har landbruget ikke bedt om økonomisk hjælp fra statskassen. Erhvervet har bedt om - og det har ministeren imødekommet - at få lempet nogle regler for blandt andet efterafgrøder.

"Det, som jeg er imponeret over, er, at man fra landbrugets side har en kolossal stolthed og siger, at man gerne vil have mulighed for at klare sig selv," siger Ellemann-Jensen.

"Men derfor kan vi godt komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at se på økonomien. Det er jeg klar til at gøre, når vi kommer dertil."

"Men jeg synes, at det vil være usagligt at begynde at tale økonomi, inden vi har det fulde overblik," siger ministeren.

 

/ritzau/

Mange bankers sårbare punkt ramt af værste tørke i 70 år

Tørken står til at koste landbruget 6,4 milliarder kroner

DF: Bankerne bør hjælpe nødlidende landmænd

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere