FinansWatch

Britiske banker betaler dyrt for fejlsolgte forsikringer

Britiske banker hæfter samlet set for 557 milioner pund i forbindelse med erstatning til misledte forsikringskunder, skriver The Guardian.

Flere banker har de seneste ti år ydet en lønmodtagerforsikring, der skulle sikre lønmodtagerens indkomst i særlige ulykkestilfælde. Den er dog blevet solgt til uvidende kunder, der endvidere ikke har haft brug for det. Det skriver The Guardian.

Dette har fået kunderne til klage, men er imidlertid blevet afvist af bankerne. Derfor er Financial Ombudsman Service gået ind i sagen, og har sikret at 9 ud af 10 får erstatning. De flere hundrede tusinde misledte kunder, kan dermed forvente en gennemsnitlig erstatningssum på 2750 pund. Samlet set påbeløber der omkostingerne for 5 miliarder pund, der både dækker kompesation til kunderne og administrationsomkostninger.

Særligt er Lloyds TSB, den største udsteder af de såkaldte PPI-forsikringer (payment protection insurance, red.,) ramt af skandalen:

Kaos i toppen af storbank 

Retssag og forsvindelsesnummer koster dyrt i storbank

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs