FinansWatch

Retssag og forsvindelsesnummer koster dyrt i storbank

Kæmpetab for britisk storbank med forsvunden topchef og tungt juridisk efterslæb.

Foto: Alastair Grant

Storbanken Lloyds har tabt 3,8 mia. pund, svarende til 33 mia. kr. i året første ni måneder. Meddelelsen kommer ugen efter bankens topchef midlertidigt er gået på orlov, angiveligt på grund af træthed skabt af for meget arbejde.

Topchefen med de portugisiske aner har dermed ifølge The Guardian i de seks måneder han har stået i spidsen for banken kostet skatteyderne et papirtab på 12 mia. pund. på statens 41 pct. af aktierne, der er faldet med mere end 25 pct. bare i løbet af de sidste syv dage.

Det elendige resultat kommer hovedsagligt på baggrund af en lukket retssag om låneforsikring til privatkunder, der tidligere på året kostede Lloyds 3,2 mia. pund.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs