FinansWatch

Wall Street-protester ryddet

Demonstranterne fra Occupy Wall Street-bevægelsen bliver fjernet af politiet flere steder i USA. Bevægelsen kan snart fejre to måneders fødselsdag.

Foto: CATHRINE ERTMANN

Siden 17. september har en gruppe demonstranter vist sin utilfredshed med det finansielle system, der bliver legemliggjort på Wall Street i New York. Occupy Wall Street blev hurtigt verdensomspændende, men nu slår politiet ned på demonstranterne i hjemlandet.

Bloomberg beretter således, at demonstranterne er fjernet fra deres tilholdssteder i både Californien og Oregon i går, mens politiet er gået til værks på arnestedet i New York her til morgen.

900 anholdt

Borgmesteren i Oakland, Californien, sagde, da han beordrede demonstrationen ryddet, at den havde bevæget sig fra en lovlig demonstration over til et skalkeskjul for vold og kriminalitet, og at de oprindelige demonstranter ikke længere deltog i bevægelsen. Samme melding kom fra borgmesteren i Portland, Oregon, ifølge Bloomberg.

Også i Salt Lake City og Philadelphia har myndighederne mistet opbakningen til demonstranterne.

Bloomberg skriver videre, at de første anholdte demonstranter nu begynder at indfinde sig i retten til de indledende høringer. Omkring 900 mennesker er anholdt i forbindelse med protesterne i New York alene.

Nye tider på Wall Street

Finansprotester rammer København 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs