Kæmpe andelsforening lander hos afviklingsselskab

Kendt Københavner-gade  er nu kunde hos Finansiel Stabilitet.

Sparekassen Sjælland har taget, hvad man ville have blandt Max Banks storkunder. Men bankens største kunde faldt for langt uden for sparekassens kerneområde – og dermed er det meste af en Københavns mest hippe gader i disse dage, Jægersborggade på Nørrebro, nu via andelsforeningen AB Jæger storkunde hos statens banksafviklingsselskab Finansiel Stabilitet.

Sjælland købte 35 af de store 

Det sker på trods af, at staten efter Roskilde Banks krak har frabedt sig at få private borgere som kunder, og efter flere uger med uvished i gaden efter forhandlingerne mellem afviklingsselskabet og sparekassen trak ud.

Max-forhandlinger trækker i langdrag 

”Vi har fået standardbrevet om, at vi er landet i Finansiel Stabilitet. Det havde vi nok også næsten forventet – vi er en meget stor kunde, der ligger uden for sparekassens markedsegment,” siger administrator for andelsforening AB Jæger og selv tidligere bankmand Lars Jensen til FinansWatch og fortsætter:

”Vi har talt med Finansiel Stabilitet, og skal have arrangeret et møde med dem om tingene i løbet af nogle få dage. Og så har vi indkaldt til ekstraordinær generalforsamling d. 9 november. Så må vi jo se, hvordan tingene spænder af.”

I den høje ende

Administratoren er dog nogenlunde fortrøstningsfuld. Han har tidligere forklaret over for FinansWatch, at Max Bank allerede havde skruet så meget op for renten over for andelsboligforeningen at der ikke er meget mere rum til at presse beboerne.

”De renter, vi betaler for vores lån i Max Bank er allerede i den høje ende af markedet, hvor Finansiel Stabilitet jo også skal ligge. Det er ikke nogen garanti i sig selv, men det hjælper da,” siger foreningens administrator Lars Jensen til FinansWatch.

Han vurderede ved samme lejlighed, at gaden burde være attraktiv for en ny bank.

”Jeg ville overtage vores engagement, hvis jeg var i købers sko. Det kan jeg sige på baggrund af den regnskabsmæssige udvikling over to år, og den risikovurdering, man kan udføre på os. Vi har ryddet godt op. Nu kommer der så en udfordring igen, men den klarer vi også. Vi har en egenkapitalprocent på 47, ejendommene er belåningsmæssigt vurderet til 500 mio. kr., hvilket giver os en belåningsprocent på 52 pct., og det giver os en rimelig friværdi ud fra de tal.”

Trendy gade fanget i bankkrak

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også