Retssag om 300 mio. kr. om året

Højesteret skal på mandag tage stilling til, om Danica Pension må opkræve 300 mio. kr. om året i gebyrer, som ikke var en del af den oprindelige aftale. Kunderne kræver pengene tilbage, mens Danica Pension hævder, at det er den reelle pris for at administrere pensionsordningerne.
Foto: NDAHL TORBEN
Foto: NDAHL TORBEN
AF CLAUS IVERSEN OG LENE ANDERSEN

Er det i orden først at opfinde et nyt gebyr og siden hæve det med flere hundrede pct., uden det er aftalt med kunden?

Her vil de fleste nok svare nej, men ikke Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension. Og den holdning har bragt selskabet på anklagebænken i Højesteret i en sag, som begynder på mandag.

Retssagen drejer sig overordnet set - helt simpelt bliver det aldrig med pensionssager - om, at Danica Pension på forskellige tidspunkter begyndte at opkræve gebyrer for eksempelvis udbetaling af en pensionsordning eller for at udbetale en på forhånd aftalt bonus.

Som udgangspunkt stod der dog intet om sådanne gebyrer i de aftaler, som Danica Pension i sin tid indgik med kunderne.

»Vi mener ikke, det er rimeligt, at et pensionsselskab - i dette tilfælde Danica Pension - bare kan indføre gebyrer, fordi selskabet pludselig opdager, at det har indgået nogle aftaler med kunder, som i dårlige tider måske viser sig at være lidt for gunstige. Den indgåede aftale mellem pensionsselskabet og kunderne bør være gældende, og står der intet om et bestemt gebyr, som udhuler dele af opsparingen, bør det ikke være muligt at indføre,« siger Karsten Høj, partner i advokatselskabet Elmer & Partnere, der fører sagen i Højesteret for fire Danica Pension-kunder.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også