FinansWatch

Retssag om 300 mio. kr. om året

Højesteret skal på mandag tage stilling til, om Danica Pension må opkræve 300 mio. kr. om året i gebyrer, som ikke var en del af den oprindelige aftale. Kunderne kræver pengene tilbage, mens Danica Pension hævder, at det er den reelle pris for at administrere pensionsordningerne.

Foto: NDAHL TORBEN

Er det i orden først at opfinde et nyt gebyr og siden hæve det med flere hundrede pct., uden det er aftalt med kunden?

Her vil de fleste nok svare nej, men ikke Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension. Og den holdning har bragt selskabet på anklagebænken i Højesteret i en sag, som begynder på mandag.

Retssagen drejer sig overordnet set - helt simpelt bliver det aldrig med pensionssager - om, at Danica Pension på forskellige tidspunkter begyndte at opkræve gebyrer for eksempelvis udbetaling af en pensionsordning eller for at udbetale en på forhånd aftalt bonus.

Som udgangspunkt stod der dog intet om sådanne gebyrer i de aftaler, som Danica Pension i sin tid indgik med kunderne.

»Vi mener ikke, det er rimeligt, at et pensionsselskab - i dette tilfælde Danica Pension - bare kan indføre gebyrer, fordi selskabet pludselig opdager, at det har indgået nogle aftaler med kunder, som i dårlige tider måske viser sig at være lidt for gunstige. Den indgåede aftale mellem pensionsselskabet og kunderne bør være gældende, og står der intet om et bestemt gebyr, som udhuler dele af opsparingen, bør det ikke være muligt at indføre,« siger Karsten Høj, partner i advokatselskabet Elmer & Partnere, der fører sagen i Højesteret for fire Danica Pension-kunder.


Fik medhold i ankenævn

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs