FinansWatch

"Lige lovligt smart"

Retssag: 59-årige Bent Edlefsen er en af fire danske pensionsopsparere, der kan koste pensionssektoren dyrt.

Mandag begynder Højesteretssagen nemlig om Danicas ret til at indføre og forhøje gebyrer.Da Bent Edlefsen læste brevet fra Danica i efteråret 2003, blev han sur. Han havde gennem nogle år betalt et mindre gebyr for at få administreret den livsforsikring, hans forældre havde tegnet til ham i 1970. Nu blev gebyret med et slag mere end fordoblet. Og hele hans bonus forsvandt.

»Det var lige lovligt smart og udtrykt stærkt provokerende i brevet. Summen var, at Danica fik både i pose og i sæk. Jeg skulle betale et større gebyr og havde ikke ret til bonus længere. Og det var på en forsikring, hvor Danica havde beregnet sig penge til dækning af omkostninger, da de solgte den,« siger Bent Edlefsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs