FinansWatch

Gigantisk dataflytning giver stordriftsfordele

BEC har gennemført en stor del af en historisk stor dataflytning. Omkring 80 pct. af BECs data er nu flyttet fra fra Roskilde til JN Data i Silkeborg for at opnå stordriftsfordele.

Omkring 80 pct. af BECs datacenter er nu flyttet fra Roskilde til Silkeborg. Den resterende del overflyttes inden året er omme. Det oplyser BEC.

Den enorme dataflytning sker, fordi BEC har indgået partnerskab med Jyske Bank, Nykredit, Bankdata og SDC om at samle it-driften i én enhed, JN Data.

Ikke kompromis

Det betyder lavere driftsenhedspriser, oplyser BEC, fordi man opnår stordriftsfordele blandt andet i forhold til personale og bedre priser fra leverandører.

I alt skal 4,7 millioner bankkonti flyttes opdelt på 15 flytninger.

”I et projekt som det her, kan man ikke gå på kompromis med stabil drift og høj sikkerhed. Som eksempel kan jeg fortælle, at vi gennemførte syv prøveflytninger, før vi overførte den største flyttepakke, den med mainframe-miljøet. Forberedelserne lønnede sig: Intet måtte gå galt. Og det gjorde det ikke,” siger drift- og teknologidirektør Lavst Lavsen fra BEC.

Danske Andelskassers Bank IT-mæssigt på plads 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs