SF-skatteordfører: Vi mener det samme

Den afgift, S og SF vil pålægge bankerne, relaterer sig til overskuddet og ikke lønsummen, lyder det på valgdagen fra SFs skatteordfører Jesper Petersen, der afviser, at partiet har ændret mening.

Det kommer ikke en afgift på bankernes lønsum, hvis Socialdemokraterne og SF vinder valget.

Sådan lyder den kontante melding nu på selve valgdagen fra SFs skatteordfører Jesper Petersen.

Om det er et forsøg på at kapre et par stemmer fra banksektoren er uvist. Men sikkert er det, at brachen længe har frygtet, at man ville blive udsat for en lønsumsafgift, hvis Socialdemokraterne og SF kommer til magten, som det blandt andet står i partiernes finanslovforslag.

Afviser afgift på lønsum

Men nu har piben imidlertid fået en anden lyd, for afgiften er ikke møntet på lønsummen, men på overskuddet, lyder det til FTF fra Jesper Petersen.

Over for FinansWatch afviser Jesper Petersen, at den røde fløj skulle have ændret mening, og at der kommer en afgift på lønsummen.

Kan du afvise, der kommer en afgift på lønsummen?

”Ja, som der står i artiklen (fra FTF, red) bliver det ikke nogen traditionel lønsumsafgift. Det bliver i relation til overskuddet. Og sådan har det været, siden vi kom med udspillet i 2009. Det står i det oprindelige udspil,” siger skatteordføreren.

Uklar kommunikation

Men på jeres hjemmeside, står der, det er en lønsumsafgift.

”Som jeg også siger til FTF, er jeg ikke for fin til at indrømme, at det nok er kommunikeret uklart, men ikke desto mindre har det været tanken helt fra starten, at det er i relation til balancen,” siger Jesper Petersen.

På partiernes fælles hjemmeside står følgende: "Bankerne betaler i lønsumsafgift i stedet for moms. Lønsumsafgiften er lavere end momsen og derfor rimelig at hæve,” og i partiernes finanslovforslag står der: ”Den samlede erhvervsbelastning ved finanslovsforslaget er ca. 1,5 mia. kr. Hertil kommer øget lønsumsafgift, der betales af bankerne.”

Alligevel afviser skatteordførerne, at partiet har ændret holdning.

”Det har vi ikke, vi har været for uklare i kommunikationen. Det har stået i det oprindelige udspil, at det var i relation til overskuddet,” lyder det fra Jesper Petersen, der ikke ønsker at svare på yderligere spørgsmål.

SF trækker i land med lønsumsafgift

Finansforbundet: En pragtfuld nyhed fra SF

Cepos: Bankafgift var SF's mest konkrete forslag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også