FinansWatch

Straarup: De Radikale blokerer for bankskat

Danske Banks Peter Straarup frygter ikke for en ny bankskat. Han tvivler på, at S og SF vil kunne få De Radikale overbevist.Opdateret.

"Jeg er ikke alt for bekymret."

Sådan lød ordene fra Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup, da han i dag ved en konference i Stockholm blev spurgt til den bankskat, som S og SF planlægger efter valget, skriver Bloomberg.

"De vil være afhængige af De Radikale, som har en meget sund indstilling til beskatning, og der er ingen måde, de kan gøre det her på. Det er min vurdering," lød det videre fra Straarup på konferencen i Stockholm.

SF's skatteordfører Jesper Petersen meldte tidligere i dag ud, at planerne ikke som tidligere antaget drejer sig om en lønsumsskat, men om en skat på overskud.

SF-skatteordfører: Vi mener det samme

Cepos: Bankafgift var SF's mest konkrete forslag

Finansforbundet: En pragtfuld nyhed fra SF

Affæren i Stockholm var i øvrigt arranget af en del af storbanken UBS, der tidligere på dagen annoncerede, at man havde 10,8 mia. kr. på grund af en enkelt af bankens tradere.

Danske Banks aktie steg hele dagen efter Petersens udmelding om morgenen, og tog for alvor fart efter ECB og en række centralbanker meldte ud, at man har tænkt sig at stille massiv dollarlikviditet til rådighed for euro-zonens banker.

Danske sluttede 10 pct. op i kurs 70,40 kr. Dermed blev banken næsten 6 mia. kr. mere værd på en enkelt dag.

Britisk politi arresterer UBS' milliardsvindler

UBS taber 10,8 mia. på uautoriseret handel

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs