FinansWatch

Nedskæringer vil ramme bredt i banksektoren

De mest oplagte sparemuligheder er allerede umtømt for danske banker, og derfor vil de kommende besparelser betyde både filiallukninger og fyringer i flere afdelinger.

Bankerne i Danmark har løbende over de seneste 15 år nedlagt adskillige stillinger som kasserer og andre kundenære job, skriver Berlingske. Det betyder, at organisationerne allerede er trimmet, inden bankerne nu igen skal fyre, og derfor vil de kommende nedskæringer ramme over alt i organisationerne.

"Historisk set har besparelserne ramt folk over 55 år, filialerne og kassererne. Men på de områder har bankerne løbende tilpasset organisationen over de seneste ti til 15 år, så det er svært at se, at der er meget mere at hente der. Derfor er jeg faktisk også meget i tvivl om, hvor f.eks. Nordea nu vil skære, selv om jeg har noteret mig, at den danske landechef har sagt, at det hovedsageligt vil ramme back office-funktioner og i mindre grad de kundenære stillinger," siger Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet til Berlingske.

Nordea meldte mandag ud, at der forsvinder op mod 650 job alene i Danmark. Og det er helt naturligt, at der bliver nedlagt job som en del af spareplanerne, mener Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

"Når to tredjedele af en banks udgifter er til personale, så det er svært at komme udenom at afskedige medarbejdere. Digitalisering og outsourcing lægger pres på mere rutineprægede administrative funktioner, men det vil ramme bredt. Når bankerne har færre forretninger, så vil besparelserne også ramme højere oppe i systemet," siger Steen A. Rasmussen, direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs