FinansWatch

"Bernstein skal ikke blande sig i valgkampen"

Socialdemokraterne kritiserer Nationalbankens direktør, Nils Bernstein, for at blande sig i valgkampen.

Foto: ESKESTAD MIK

Kritikken kommer, efter at Nils Bernstein på et møde med toppen af den danske banksektor har kaldt Socialdemokraterne og SF's forslag om en bankskat for "et primitivt forslag".

Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, kalder det "helt uhørt", at Nationalbankens direktør på den måde blander sig i valgkampen.

"Nationalbanken er i politisk henseende en neutral institution, og det er nationalbankdirektørernes opgave at fastholde denne position. Denne opgave varetages ikke, når Niels Bernstein nu blander sig i valgkampen," siger Morten Bødskov.

Bernstein svinger pisken over rød bankskat

Overrasket over kritikken

Socialdemokraternes finansordfører er samtidig overrasket over kritikken af forslaget om, at bankerne med et nyt såkaldt overskudsbidrag på to milliarder kroner skal betale til at styrke folkeskolen.


"Da VK-regeringen valgte at finansiere endnu en stor skattelettelse til landbruget med øget lønsumsafgift til bankerne og den øvrige finansielle sektor, var Niels Bernstein stille."

"Det kan man kun tolke som om, at Niels Bernstein mener, at det er helt i orden at beskatte bankerne yderligere, hvis pengene går til landbruget, men ikke hvis pengene skal går til at styrke uddannelsen af vores børn og sikre Danmarks fremtid," siger Bødskov.

Primitivt forslag

Ifølge FinansWatch faldt de omstridte ord mandag, da Finansrådet på Hotel Munkebjerg i Vejle havde indkaldt til den årlige direktørkonference, hvor landets bankdirektører og nogle få særligt indbudte gæster i et lukket forum kunne diskutere sektorens udfordringer og få faglige input fra gæstetalere.

En af talerne var Nils Bernstein, som blev spurgt om, hvad han synes om bankskatten.

"Det er et primitivt forslag," sagde nationalbankdirektøren, som overfor forsamlingen ikke lagde skjul på, at han er modstander af den nye skat.

FinansWatch har forsøgt at få en kommentar fra Nils Bernstein, men han har ikke ønsket at stille op til interview.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs