FinansWatch

SEB og kapitalfonde lægger millioner i kryptovalutafirmaet Coinify

SEB og to venture-kapitalfonde har investeret ca. 30 mio. kr. i kryptovalutafirmaet Coinify, der prissættes til ca. 200 mio. kr.

Svenske SEB og venture-fondene Seed Capital og Nordic Eye har skudt 30 mio. kr. ind i kryptovalutafirmaet Coinity, der med kapitaltilførslen kan prissættes til ca. 200 mio. kr., trods et akkumuleret underskud på 15 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Coinify har blandt andet udviklet en handlesplatform for kryptovalutaer som Bitcoin, der andenves af verdens  største bitcoin-bank, Blockchain.info, og som udløser en løbende betaling til Coinify hver gang der bliver handlet Bitcoins på handlesplatformen.

"Den indtjening, virksomheden kan skabe, kan blive enormt stor. Der bliver nogle vindere i det her marked, og vi håber, at Coinify bliver én af dem," siger Peter Warnøe, adm. direktør for venture-kapitalfonden Nordic Eye, der er finansieret af 40 danskere velhavere.

Ifølge Coinifys adm. direktør og medstifter, Mark Højgaard, har Coinify gennem aftalen med Blockchain.info nogle vækstrater som er "fuldstændigt sindssyge i dag".

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs