FinansWatch

Regnskab: Nykredit falder tilbage til 3 mia.

Realkreditkæmpen klarer sig trods et voksende udlån lidt dårligere end i samme periode sidste år og nedjusterer samtidig forventningerne for hele året til mellem 2,5 mia. og 3 mia. kr.

Nykredit Realkredit falder 430 mio. kr. tilbage i forhold til samme periode år. Det skriver realkreditkæmpen i halvårsregnskabet. Nedgangen er justeret i forhold til salget af Nykredit Forsikring i første halvår af 2010 og til en ekstraordinær indtægt fra en skattesag.

”Der er tale om en tilfredsstillende udvikling på flere områder. Det samlede udlån voksede med 16 mia. kr. til 1.105 mia. kr., og koncernens udlån udgjorde dermed 29,3 pct. af den samlede kreditgivning i Danmark. De samlede hensættelser udgjorde 745 mio. kr. eller 34 pct. mindre end i samme periode sidste år. Samtidig er resultatet af Nykredits egne investeringer på 769 mio. kr.,” skriver koncernchef Peter Engberg i en meddelelse og fortsætter:

Lavere aktivitet

”Aktiviteten i den finansielle sektor er imidlertid lavere end forventet ved årets start. Det påvirker de samlede indtægter og dermed Nykredits resultat og forventninger. De seneste måneders udvikling peger på, at aktiviteten vil forblive på et lavere niveau. Udviklingen i Nykredits omkostninger vil blive afstemt hertil.”

Nykredit Realkredit-koncernens resultat før skat blev 1.39 mia. kr. for første halvår 2010.

Koncernens udlån er samtidig vokset en smule, skriver Nykredit:

Vækst i udlån

”Vækst i de kundevendte udlånsforretninger på 3 pct. i forhold til 1. halvår 2010. Basisindtægter i de kundevendte udlånsforretninger på realkredit mv. og bank blev 3.860 mio. kr. mod 3.738 mio. kr. i 1. halvår 2010,” skriver man og fortsætter:

”Realkreditudlån til nominel værdi og bankudlån steg i 1. halvår 2011 samlet med 16 mia. kr. til 1.105 mia. kr. Stigende markedsandel på realkreditområdet men et lavt bruttonyudlån på 64 mia. kr. i 1. halvår 2011.”

Basisindtægterne for Markets & Asset Management blev 557 mio. kr. mod 912 mio. kr. i første halvår af 2010, mens nedskrivningerne på realkreditudlån landede på 544 mio. kr., svarende til 0,05 pct. af udlånet. Nedskrivningerne i første halvdel af 2010 var på 498 mio.

På den baggrund nedjusteres resultatet før skat for hele året og forventes at ligge i niveauet 2,5-3 mia. kr., skriver koncernen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs