Finansforbundet: Bankerne må få styr på sagerne uden fyringer

Ret fokus mod likviditet, funding og nedskrivninger - og husk hvad der skete sidste gang i kastede jer ud i massefyringer. Sådan lyder budskabet fra Finansforbundet til bankerne oven på

Fyringer kan ikke redde de pressede danske banker. Ondets rod skal findes et helt andet sted på bøgerne, lyder det fra Finansforbundet, efter flere analytikere og banker i dagens aviser har nævnt en fyringsbølge som en reel mulighed.

Men det er bare første skud fra arbejdsgiverne i de kommende overenskomstforhandlinger, der er rykket ind på avissiderne, lyder det fra fagforbundet, der i stedet revser bankerne for manglende hånd om likviditetsudfordringer og nedskrivninger.

"Både den globale økonomi og den finansielle sektor i Danmark befinder sig i øjeblikket en omtumlet og alvorlig situation, men det er netop her, at tungen skal holdes lige i munden," skriver Finansforbundet næstformand Michael Budolfsen i en meddelelse og fortsætter:

"Der er utvivlsomt brug for, at sektoren kommer tilbage på ret kurs. Det nuværende kerneproblem er dog langt fra arbejdskraftomkostningerne, selvom det desværre er blevet en velkendt automatreaktion at rette blikket mod medarbejderne, når forretningen ikke lever op til forventningerne. Både de enorme nedskrivninger som udslag af fejlslagne kreditpolitikker forud for krisens begyndelse i 2008 og de nuværende, afledte fundingproblemer handler om ledelser, der har truffet forkerte beslutninger og en sektorregulering, som på visse områder har haltet bagefter."

Finansforbundet peger advarende på den sidste gang sektoren kastede sig ud i massefyringer - en øvelse, der ifølge forbundet endte med uventede konsekvenser.

"Det er store udfordringer at tage livtag med. Men når kuren skal findes, burde man netop skele til læren fra 90'ernes store bankfusioner og voldsomme fyringsrunder, der ganske få år senere medførte massiv mangel på kompetencer og medarbejdere, simpelthen fordi der var fyret så mange og uddannet så få. Derfor er det nogle ualmindelig dyre og kortsigtede besparelser, der kan hentes ved blot at starte grønthøsteren og køre dybere end til de 5000 medarbejdere, som allerede har forladt sektoren siden 2008," skriver Budolfsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også