FinansWatch

To danskere blandt Europas mest magtfulde finansfolk

Financial News udgiver hvert år en liste over de mest magtfulde personer i den finansielle sektor i Europa. I år er antallet af danskere fordoblet.

ATP er en mastodont i den danske finanssektor, men også på europæisk plan gør koncernen sig gældende. Det understreges af dette års liste fra Financial News, der igen har en ATP-chef med blandt de mest magtfulde personer i den europæiske finansielle sektor.

Sidste år var ATP repræsenteret ved den daværende fondsdirektør Bjarne Graven Larsen, men han er i år udskiftet med Henrik Gade Jepsen. Dermed er sidstnævnte blevet en af de 100 mest magtfulde finanspersonligheder i Europa. ATP-chefen er ikke overraskende en del af kategorien for pensioner.

Endnu en dansker

En anden dansker, der har fundet vej til den prominente liste, er Hans-Ole Jochumsen. Han har tidligere stået i spidsen for Københavns Fondsbørs og fungerer nu som chef for Nasdaq OMX Nordiske og Baltiske Børser.

Det er dog en anden rolle, som berettiger ham til en plads på dette års Top 100. Hans-Ole Jochumsen er nemlig - parallelt med sin chef-stilling hos Nasdaq OMX - også præsident for FESE, hvilket er en forkortelse for Federation of European Securities Exchanges. Organisationen holder til i Bruxelles, og det er altså Jochumsens virke i Belgien, der betyder, at han findes på Top 100-listen i kategorien for markedsinfrastruktur.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs