FinansWatch

ATP udnævner Gravens afløser

Det bliver Henrik Gade Jepsen, der afløser Bjarne Graven Larsen som ny fondsdirektør i ATP. Det bliver formentligt en intern kandidat, der skal afløse Jepsen.

Foto: Sine Fiig

ATP har nu fundet en afløser for Bjarne Graven Larsen, der for kort tid siden blev udnævnt til ny meddirektør i FIH Erhvervsbank. Det bliver Henrik Gade Jepsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør i ATPs fondsafdeling, hvor han blev ansat som obligationschef i 1999.

Meddelelsen om Bjarne Gravens afsked kom kort før jul, hvor Henrik Gade Jepsen samtidig blev konstitueret som fondsdirektør.

Ifølge ATP-chef Lars Rohde var man fra starten meget overbeviste om, at det var Henrik Gade Jepsen, der skulle efterfølge Graven.

Formel procedure

"Han har i mange år haft ansvaret for den markedsmæssige risici i ATP-koncernen og har her vist en stor forståelse for risikostyring. Han har vist overordentligt gode resultater og ledelsemæssige takter, så vi har været helt overbeviste om, at vi i Henrik havde den rigtige afløser for Graven," siger Lars Rohde til FinansWatch.

At Jepsen ikke blev udnævnt med det samme skyldes ifølge Lars Rohde, at man skulle følge en formel procedure. Samtidig har man haft tid til at overveje andre kandidater.

"Vi har fra starten været meget overbeviste om, at det skulle være Henrik Jepsen, men naturligvis stoppede vi op og overvejede, om vi kunne få bedre og stærkere kandidater, men det er vi overbeviste om, at det kunne vi ikke," siger han.

Intern afløser

En afløser for Henrik Gade Jepsen vil meget snart være fundet. Og det bliver en proces, der formentlig bliver afsluttet ganske hurtigt, lyder det fra Lars Rohde.

"Det er formentlig en intern proces, som forventeligt bliver afsluttet ganske hurtigt," siger Rohde.

Så I har allerede øje på en?

"Det vil jeg ikke kommentere".

Men I skal ikke ud og kigge efter eksterne kandidater?

"Det er der noget, der tyder på, vi ikke skal".

Fortid i nationalbanken

Henrik Gade Jepsen, 47, er uddannet cand.oecon. Han har tidligere arbejdet i Danmarks Nationalbank, Den Internationale Valutafond og Realkredit Danmark. Han er uddannet Cand.oecon. fra Århus Universitet i 1989.

Henrik Gade Jepsen er gift med Lisbeth Bork og far til to drenge – Mads og Jakob - på 11 år

Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Henrik Gade Jepsens CV:

Danmarks Nationalbank, fuldmægtig

1989 – 1994 Bankens direktionssekretariat, Udlandsområdet (forvaltning af valutareserven)

Den Internationale Valutafond, economist

1994 – 1997 Arbejdede med Valutafondens funding, finansielle analyser samt Valutafond-missioner til Mellemamerika

Danmarks Nationalbank, fuldmægtig

1997 – 1998 Kapitalmarkedsafdelingen (forvaltning af statens indenlandske gæld)

Realkredit Danmark, kontorchef

1998 - 1999 Investeringsanalyser og risikostyring

ATP

1999 Obligationschef

2004 Underdirektør

2007 Vicedirektør

2011 Fondsdirektør

Kilde: ATP

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs