FinansWatch

Nykredit vil arrangere fælles obligationssalg

Nykredit fortsætter med planen om at skabe en fælles obligation for en stribe fundingplagede danske banker.

Foto: Fotograf Carsten Andersen

Nykredit undersøger mulighederne for, at danske lokalbanker kan indgå et fælles obligationssalg for at tiltrække investorer, som er tilbageholdne efter krakket af Fjordbank Mors. Risikobyrden lægges dermed over på Nykredit. Der er reelt tale om en helt ny type værdipapir, mener SEB, som også kigger på samme mulighed.

Det skriver Bloomberg News mandag.

"Planen vil sørge for, at investorerne får en vis risikospredning. Vi er i snak med både banker og investorer," udtaler Kim Duus, adm. Direktør for bankdelen i Nykredit.

FinansWatch har tidligere beskrevet både Nykredit og SEB's planer.

SEB på vej med funding-fond til bankerne

Nykredit også på vej med funding-model til bankerne

Fundingplan fortsætter trods Fjordbank-krak

Ideen er, at når Nykredit står bag et samlet gældssalg for landets 120 banker og pengeinstitutter, så bliver risikoscenariet ændret. For risikoen påhviler arrangøren af det fælles obligationssalg, og så skal investoren, for hvem det danske bankvæsen er forholdsvist fremmed, kun forholde sig til kreditvurderingen af emittenten.

Dermed "drejer det praktisk talt om en ny type aktiver," mener Michael Frisch, chef for SEB's danske afdeling. SEB overvejer ligeledes muligheden for at arrangere et fællesobligationssalg, bekræfter Frisch.

Danmark står over for en stigning i de langsigtede låneomkostninger efter, at Moody's har nedgraderet flere banker, hvilket altså skræmmer flere udenlandske investorer.

Ritzau Finans/ CS

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs