FinansWatch

SEB på vej med funding-fond til bankerne

SEB er langt i arbejdet med at oprette en fond, der skal kanalisere likviditet fra institutionelle investorer til de pressede små- og mellemstore danske pengeinstitutter.

De største klarer sig. Men Danmarks små- og mellemstore banker sukker for tiden dybt, når talen falder på funding og de individuelle statsgarantiers udløb i 2013. Men nu er svenske SEB på vej med en fond, der skal skaffe penge til bankerne.

”Vores tese her er, at mange af de mindre og mellemstore pengeinstitutter har og fortsat vil have svært ved at funde sig. Der ligger en meget stor refinansierings-pukkel, og vores udgangspunkt er, at fundingopgaven skal løses af danske institutionelle investorer. Vi tror ikke på, at det bliver udenlandske investorer eller andre banker, der i særlig stor udstrækning kommer til at løfte denne opgave,” siger Michael Frisch, der er Head of Financial Institutions i Client Relationship Management for SEB i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs