FinansWatch

Mors-Formand: Intet galt med fonden

Morsø Sparekasse Fonden er død – men det betyder ikke, at der foregik noget forkert i fonden, lyder det fra formanden for både fonden og Fjordbank Mors.

Morsø Sparekasse Fonden ejede lige under 60 pct. af Fjordbank Mors. Og med bankens krak har fonden også tabt sit væsentligste aktiv – og derfor lukker den nu ned. Men de lån, der gik fra banken til fonden og tilbage igen, var der ikke noget galt med, skriver Berlingske Tidende.

”Morsø Sparekasse Fonden har egenhændigt begæret sig konkurs i dag (i går, red.). Det er en naturlig følge af, at fondens største aktiver var nu værdiløse aktier i Fjordbank Mors,” siger Peter Jessen Hansen, der var bestyrelsesformand for både Morsø Sparekasse Fonden og for faldne Fjordbank Mors, til Berlingske.

Fjordbank Mors trækker fond med i faldet

Han afviser i samme åndedrag, at der skulle være nogen uregelmæssigheder i fonden.

”Morsø Sparekasse Fonden er efter min bedste overbevisning den mest undersøgte fond i landet. Og der er ikke fundet nogen uregelmæssigheder udover en regnskabssag, som efterfølgende blev bragt i orden,” siger Peter Jessen Hansen til avisen.

Udover at fondens aktiepost på 59 pct. af Fjordbank Mors, var der givet lån fra banken til fonden pålån på 110 millioner kr. med afdragsfrihed indtil 2018. Fonden havde så til gengæld udlånt næsten 200 millioner kr. til bankens kapital.

Mors-formand fatter ikke tilsynet

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs